Gastro Radio

Programa de cociña, gastronomía e alimentación no que se dará conta de toda a variedade de produtos da nosa terra, con participación de persoeiros relevantes na nosa cultura culinaria, entrevistas e unha pequena receita en cada programa.

  • De paseo polo monte galego

    De paseo polo monte galego

    Hoxe estamos acompañados de Lita, garda forestal nas Fragas do Eume, que camiñará connosco polo monte galego en busca de cogomelos Maís contidos: As fabas máxicas Volta e volta? Comida de procesión Solución definitiva?

    Máis…

  • Máis san e máis sostible

    Máis san e máis sostible

    Despedimos esta temporada de Gastro Radio falando sobre a gatronomía sostible: as súas claves, os seus beneficios e a conmemoración do Día da Gatronomía Sostible.

    Máis…

  • Máis tapas

    Máis tapas

    Hoxe continuamos paseando polas rúas de Santiago para coñecer máis lugares onde podemos tomar unha boas tapas

    Máis…

  • A receita medieval de Melide

    A receita medieval de Melide

    Hoxe falamos en Gastro Radio dun dos doces máis emblemáticos dos últimos kilómetros do Camiño Francés a Compostela. Facemos parada en Melide para degustar o melindre

    Máis…

  • Festa da lamprea

    Festa da lamprea

    Hoxe viaxamos a Arbo para descubrir como un animal tan curioso como é a lamprea pode ser tan amado polos mellores padares.

    Máis…

  • O máis caro do mar

    O máis caro do mar

    Hoxe falamos dun dos produtos máis caros do mar e que se puido degustar estes días en Tui: o meixón.

    Máis…

  • O millo que case se extingue

    O millo que case se extingue

    Hoxe en Gastro Radio traemos unha variedade especial de millo, que grazas á Asociación Cultural Meiro de Bueu podemos desfrutar en moitas preparacións.

    Máis…

  • A Festa do Queixo

    A Festa do Queixo

    Hoxe viaxamos a Arzúa para descubrir a festa máis grande da localidade, na que se venera un dos produtos gastronómicos máis coñecidos de Galicia: a Festa do Queixo de Arzúa

    Máis…

  • Apto para celíacos

    Apto para celíacos

    O pan de trigo. Algo tradicional e case fundamental na nosa dieta, pero que moitos non poden tomar. Hoxe en Gastro Radio coñecemos a Gloria Bernárdez, presidenta da Asociación de Celíacos de Galicia, que nos falara sobre este trastorno alimenticio.

    Máis…

  • As fabas máxicas

    As fabas máxicas

    Temos en Galicia un lugar onde medran fabas máxicas, como as do conto. Viaxamos ao norte de Lugo para coñecer as fabas de Lourenzá.

    Máis…

  • Pucho, bufanda e chocolate quente

    Pucho, bufanda e chocolate quente

    Tomar chocolate quente con churros nas cafeterías El Timón e Bonilla na Coruña é toda unha tradición. Pero sabedes de onde vén realmente?

    Máis…

  • Aproveitase todo

    Aproveitase todo

    Xa sabedes que do porco se aproveita todo e xa sebedes que acabamos de pasar o San Martiño. É o momento de falar do porco.

    Máis…

  • Os mortos sentan á mesa

    Que pensaríades se vos digo que era normal no pasado nalgunhas zonas de Galicia convidar aos mortos á cea familiar? Descubrídeo neste episodio de Gastro Radio

    Máis…

  • Betanceiros, que queredes? Tortilla!

    Hoxe darémonos un paseo por Betanzos para probar o seu prato estrela: unha tortilla feita cos ovos e as patacas de maior calidade.

    Máis…

  • De Xinzo a Coristanco

    Xinzo e Coristanco… Escoitar estes nomes xa lembra a pataca. E é que nestes e noutros sitios de Galicia temos a pataca de maior calidade.

    Máis…

  • As doces flores galegas

    Retomamos o podcast de Gastro Radio falando sobre mel, sobre a súa denominación de orixe e sobre as distintas dozuras que hai ao ancho e largo das nosas terras.

    Máis…

  • Paseando por Compostela

    Para celebrar o pasado Día Mundial da tapa, hoxe paseamos por Compostela para coñecer en que lugares podemos probar as mellores tapas da cidade.

    Máis…

  • Un tesouro agochado

    Queda connosco hoxe para descubrir os mirabeis, un froito que se cultiva en moi poucas zonas e que é moi reclamado por moitos. Poucos saben que en Galicia se dá moi ben e que é aquí un dos poucos lugares de España onde se pode atopar.

    Máis…

  • Tradición americana

    Hoxe toca falar do que nos trouxeron os emigrantes das Américas, un manxar que hoxe se fixo imprescindible e todas as comidas entre amigos e familia.

    Máis…

  • Volta e volta?

    Hai que darlle unha soa volta ao filete? Por que se di que cocemos mal a pasta? Descubre todos os mitos da cociña e da alimentación neste episodio de Gastro Radio.

    Máis…

  • Comida de procesión

    A prohibición de comer carne en Semana Santa levou a que xurdise arredor da Semana Santa toda unha tradición gastronómica. Bacallau, doces, ovos de Pascua…

    Máis…

  • Lendas de olivas, patacas fritidas e froitos secos

    Hoxe movémonos entre olivas, patacas fritidas, froitos secos e unha infinidade de pequenos bocados. Falamos de tapas. Por que as comemos e dende cando?

    Máis…

  • Filloas, orellas e outras larpeiradas

    Imos descubrir que larpeiradas se comen por Entroido. As filloas e as orellas xa as coñecemos, pero hai moitos outros doces e moitas formas de facelos.

    Máis…

  • Chega o Entroido

    Chega o Entroido, e con el moitos pratos típicos galegos. O cocido é o rei destas festas e indispensable en todas as mesas dos galegos.

    Máis…

  • Mouchos, curuxas, sapos e bruxas

    Neste programa, ademais de repasar o conxuro da queimada, darémonos unha volta por todas as bebidas e licores galegos, aprendendo de onde veñen, como se preparan e dende cando se adoitan tomar.

    Máis…

  • Comida de pobres

    Por que o marisco era comida de pobres? Por que os pescadores se desfacían del? E, sobre todo, por que agora é tan caro e tan luxoso?

    Máis…

  • Grelos, nabizas e repolo

    Feito con grelos, nebizas ou repolo, temos un dos mellores pratos da nosa gastronomía: o caldo galego, un dos nosos mellores aliados nestes días de inverno.

    Máis…

  • A Manolo Prieto

    Este podcast vai dedicado, non só a Manolo Prieto, o castañeiro da Porta Faxeira de Compostela, senón tamén á castaña, como un dos símbolos do outono en Galicia.

    Máis…

  • Enchendo o bandullo

    Hoxe coñecemos unha sobremesa descoñecida das Rías Baixas, que de seguro nos fará encher o bandullo.

    Máis…

  • Trives e Laza

    Hoxe repasamos os grandes e saborosos doces de Galicia viaxando ás vilas de Trives e Laza para coñecer como se elabora a famosa bica.

    Máis…

  • Solución definitiva?

    É o Nutriscore a solución definitiva aos problemas de Nutrición? Por que segundo esta clasificación o aceite de oliva é peor que uns cereais de chocolate?

    Máis…

  • Talos verdes

    Neste programa coñeceremos máis sobre os famosos grelos, como podemos cociñalos, cando se recollen e en que outras culturas e gastronomías son tamén moi utilizados.

    Máis…

  • Pecten Jacobeus

    É o momento de volver ao mar e botarlle o dente a un produto moi especial. A vieira. Este molusco convérteuse moitos anos atrás no símbolo de Galicia e por suposto, tamén se pode ver nos pratos da nosa gastronomía.

    Máis…

  • Froito de verán

    Descubre hoxe todo o que podemos facer co froito estrela do verán en Galicia: as cereixas. Dende comelas soas como aperitivo ata un doce xeado.

    Máis…

  • Uns pican…

    Uns pican e outros non… Iso di a famosa rima arredor dos Pementos de Herbón. Hoxe coñeceremos todos os seus segredos e os trucos para que non piquen ao comelos.

    Máis…

  • Do Cebreiro a San Simón

    Todo o mundo coñece o San Simón, o de Arzúa, o de Tetilla ou mesmo o do Cebreiro, pero en Galicia temos multitude de queixerías que loitan por recuperar tradicións case perdidas no mundo dos queixos.

    Máis…

  • O rei do mar

    Neste podcast descubriremos os segredos do polbo galego, a súa maneira de preparación, as festas nas que o tomamos, as tradicións…

    Máis…

  • Entre dúas masas

    Este podcast vai dedicado a unha das estrelas de todas as cociñas de Galicia: a empanada. Con variedade de ingredientes na masa e multitude de recheos diferente, non deixa de cativar padais.

    Máis…

Máis episodios

Gastro Radio
Gastro Radio
Dende Noruega ata Galicia
/

Gastro Radio
Gastro Radio
Cruces de améndoa
/

Gastro Radio
Gastro Radio
De paseo polo monte galego
/

Gastro Radio
Gastro Radio
Máis san e máis sostible
/

Gastro Radio
Gastro Radio
Máis tapas
/

Gastro Radio
Gastro Radio
A receita medieval de Melide
/

Gastro Radio
Gastro Radio
Festa da lamprea
/

Gastro Radio
Gastro Radio
O máis caro do mar
/

Gastro Radio
Gastro Radio
O millo que case se extingue
/

Gastro Radio
Gastro Radio
A Festa do Queixo
/